Beton

A beton az építkezés fontos alapeleme, Szinte minden építkezésnél szükség van betonra. Beton gyártók és forgalmazók, hasznos adatok a betonról. Házi betonkészítés esetére. Beton építőanyagok: mixerbeton, betontérkő, betoncserép, beton tégla (zsalukő)

Archívum

Erkélyek beton felületének felújítása

2011.06.25. 22:13 | netmax | Szólj hozzá!

Címkék: beton felújítás korrózió murexin betonleválás

Jónéhány évvel ezelőtt jelent meg egy hasznos cikk ezzel kapcsolatban a Beton újságban:

 

Az erkélyek beton felületének felújításához a javasolt megoldás a látható betonleválás esetén a laza beton részek mechanikus eltávolítása a betonvasak és a kellő szilárdságú betonfelület eléréséig, ezt követően kerülhet sor a betonacélok korrózióvédelmére speciális védőanyaggal, a Murexin Ferrosave betonacél védőszerrel.

Minden javítandó felületre egy tapadóhíd  elhasználása javasolt, mely a Murexin Repol tapadásjavító habarcs, majd a betontakarás helyreállítására egy zsugorodásmentes finomszemcsés betonréteg kerül (nagyobb üregek kitöltésére a 0-4 mm-es szemszerkezetű Murexin Repol durva beton javítóhabarcs, simításhoz a finomabb szemszerkezetű adalékkal készített Murexin Repol finom betonjavítóhabarcs, vagy  a műanyagrostokat tartalmazó Murexin szálerősítésű finom betonjavítóhabarcs), végül a teljes felület csapadékvíz elleni védelemét kell elkészíteni A csapadékvíz elleni szigetelésre kerülő burkolatnak kell ellenállnia ezt követően a használattal összefüggő mechanikai igénybevételeknek.

A vízszigetelést és a burkolatot egy diszperziós bevonóanyag – több rétegű – felhordásával készítsék el, mely hosszú távú védelmet biztosít a beton (műkő) anyagú erkélyeknek. Erre a célra akalmas lehet a Murexin LF színes padlóbevonat, mely egykomponensű, vizes bázisú, időjárásálló műanyag bevonat. A műkő szegélyű, de kerámia vagy más anyagú (betonlap, mozaiklap stb.) lapburkolatokkal kitöltött felületű erkélyek, teraszok felújítása szigetelés nélkül viszont nem ad hosszútávú megoldást. A csapadékvíz elleni szigetelésként javasolt cementes-kötőanyagú kenhető szigetelésre kerámia lapburkolat ragasztásával a meglévő felület – ha a felület lejtését nem szükséges korrigálni – csupán 1,5 cm-rel emelkedik meg, mivel a Murexin Vastagfólia kent vízszigetelés 2 mm, a csemperagasztó 4 mm, az általánosan használatos kerámialap (pl. gres) 8 mm vastag. Lejtéskorrekcióhoz a Murexin Kültéri aljzatkiegyenlítő javasolt.

Házi betonozás

2011.05.21. 17:37 | netmax | Szólj hozzá!

Címkék: mixerbeton beton keverési arány

A házi betonozás mindíg izgalmas feladat annak, aki még sosem csinálta. Ilyenkor lázas az előkészület, próbáljuk begyüjteni a számunkra fontos információkat a betonról, a betonozásról. A házi beton keverési arányokat több helyen is megtalálhatjuk, az egyik a mixerbeton.info oldal, amelyet érdemes elolvasni.

HODA Beton Kft.

2011.05.21. 17:26 | netmax | Szólj hozzá!

Címkék: beton mixerbeton beton ár beton rendelés betonpumpa

Betonra van szüksége? Budapesten és pest megyében válassza a HODA Beton Kft.-t. Nálunk számtalan betontípust megtalál. Kedvező beton ár, gyors, pontos kiszolgálás. A beton mellé betonpumpa szolgáltatásunkat is választhatja, igy a beton bedolgozása, szinte azonnal megtörténhet.

Weboldalunkat a www.mixerbeton.eu cim alatt találja.